Zelfhealing. Tijd nemen voor jezelf is essentieel om je weer op te kunnen laden. Zeker in tijden van stress en drukte is het raadzaam naar je lichaam te luisteren welke jouw zendmast is. Zelf probeer ik ten alle tijden goed naar mijn lichaam te luisteren; zelfs als ik boodschappen doe; luister ik eerst naar mijn lichaam wat het nodig heeft. Bepaalde groentes; noten; fruit….en soms ook jawel Chocolade. Chocolade doet mij te vaak enorm goed, want met een stukje lekkere chocola en een goede kop thee knap ik zienderogen op. Achteraf heb ik dan vaak wel spijt….echter dan grijp ik even terug op Echhart Tolle ( leef in het NU ) en ja van dat Chocolade moment heb ik dan ook echt genoten! Elke avond voordat ik ga slapen en voordat ik me aankleed mediteer ik. Als ik mediteer laat ik mijn gedachtes vrij; ik houd niets vast en laat ze komen en gaan…..totdat het stil is……en dan ervaar ik in mijn meditatie ware vreugde en nieuwe energie. Ook als ik vraagstukken heb….worden deze d.m.v. meditatie beantwoord. En kan ik de situatie weer helder benaderen.

Zeker als je hooggevoelig bent; kun je nog eerder en vaker last krijgen van PSD ( prikkelbare darm syndroom ) Vermoeidheidsverschijnselen, Slapeloze nachten…etc. ( als je klachten hebt natuurlijk naar de huisarts gaan) Het is niet raadzaam om wat soms op internet staat alles aan HSP te wijten. Dus laat je allereerst door de huisarts informeren of er niet iets anders aan de hand is.

Als ik klachten ervaar gebruik ik vaak mijn handen die ik op de zere plek leg. Dit zit al in ons systeem. Als een klein kindje valt, zul je zien dat deze direct zijn/ haar handje automatisch op de zere plek legt. Daarnaast vraag ik dan aan de lichtmeesters om mij een healing te geven en eventuele verstoringen op te lossen.

Zelfhealing is gelijk aan zelfliefde; gezonde voeding( je lichaam draait op wat je eet!, je cellen vernieuwen zich met wat je eet…..dus letterlijk… Je bent wat je eet!  Verder neem ik elke dag een theelepel rauwe honing, en neem extra vitamine C. Als je lekker in je vel zit, en je voelt je goed, dan heeft dat energetisch een enorme impact op je omgeving. Je straalt meer; je reageert positiever op situaties. Je reageert …rustiger en bewuster, doordat jij positiever bent, door goed voor jezelf te zorgen !( ook affirmaties kunnen hierbij helpen : (IK BEN GEZOND, EN VOL ENERGIE! bijv. ) zorg je dus ook voor je omgeving en heeft dit uiteraard een doorlopend effect en draag je bij aan een betere wereld. Mijn lichaam is hier inmiddels zo aan gewend, dat als ik het een dag oversla, ik het direct merk! en mijzelf weer direct zal herpakken.

Zit je niet lekker in je vel; SLAAP! ……slapen is ook ontzettend bepalend voor de hoeveelheid energie die je meedraagt alsook je humeur. Slapen is heilzaam. Ook vervelende situaties kunnen hun nasleep hebben van dagen , dan wel weken…probeer jezelf van perspectief te veranderen door anders naar de situatie te kijken. Vraag wat het jou wil zeggen; in plaats van waarom jou dit nu moest overkomen… Vaak weet je wel uit het verleden; dat vervelende situaties maar heel tijdelijk zijn en vanzelf weer overwaaien. Zoniet?…..doe dan wat je kunt, de situatie zo positief mogelijk te veranderen. Benader het immer positief, ook als er anderen bij betrokken zijn. Om je met een negatieve lading in een vervelende situatie te storten geeft een resultaat van een explosie. Bezin eer ge begint! Soms heb je geen controle over wat er gebeurd. Je beland in een situatie door anderen waarin jij betrokken raakt. Dat kan. Wel heb je controle hoe jij hierop reageert en mee omgaat. Probeer positief te blijven….en dat kun je doen door je voor te nemen niet te vlug te reageren ….neem de tijd voordat je iets zegt. Gun jouzelf die tijd. En geef ook aan als je even niets goed te zeggen hebt; ik laat het je weten; ik denk erover. Ook dit is zelfhealing.

Violet kan je helpen om je zenuwstelsel te vernieuwen. Het helpt bij slapeloosheid, geestelijke verwarring, lichamelijk ziek zijn en letsels die de ogen en hersenen beïnvloeden.Het helpt ook om je energie in evenwicht te brengen en de cellen te herprogrammeren. Violet activeert je intuïtie, opent je voor creativiteit en vergroot je psychische gevoelens. Deze kleur kan ondersteunen bij het loslaten van karma en je vrijmaken van problemen die je in het verleden hebben beïnvloed. Schep evenwicht en ontvang de zegeningen van de paarse doos met geschenken.

Liefs Barbara