Verslaving. Een verslavingVerslaving. Een verslaving is helaas in deze tijd iets wat veel voorkomt, in alle leeftijds catagorie├źn. Echter vaak sluipt het erin en begint een verslaving als een sociale gewoonte, en langzaam aan merk je dat je het steeds vaker gebruikt om bijvoorbeeld te ontspannen of als beloning na een goede prestatie, zelfs na een slechte dag.
Wanneer weet je nu wanneer je het niet meer onder controle hebt? Dit merk je vlug genoeg. Ook wanneer je zelf probeert te stoppen zul je merken dat dit niet makkelijk gaat. Het is ons beloningssysteem in onze hersenen die om alcohol gaat vragen. Alcoholisme is een ziekte. En natuurlijk als je teveel drinkt voel je laag in energie, je voelt je de volgende dag down, en sleept je naar je werk…

Wil je het anders, maar lukt het jezelf niet. De AA zijn kleine zelfstandige groepen in werkelijk bijna alle woonplaatsen. Vaak zijn deze groepen in de avond en vragen alleen een vrijwillige bijdrage. Je blijft anoniem en zit nergens aan vast. De AA heeft al duizenden mensen succesvol geholpen die er zelf niet meer uitkwamen. Zij werken met een prachtig stappenplan waardoor jij weer handvatten krijgt aangereikt je leven opnieuw kleur te geven. Je gezin te herstellen, en je eigen emoties te doorgronden op een zachte manier. Ook voor partners van alcoholisten zijn er groepen te vinden in de buurt.

Hieronder een kleine tekst van de website van AA Nederland. Op de website van AA Nederland kun je adressen en telefoonnummers vinden van een AA- groep bij jou in de buurt.

Is de AA wat voor u ?

U alleen kunt beslissen of het AA-programma, de manier van leven is die zin voor u heeft, en of het u kan helpen. Het is een beslissing die u zelf moet nemen. Niemand in AA kan dat voor u doen.

Wij kwamen bij AA omdat wij moesten toegeven de controle over ons drinken totaal te hebben verloren. Het drinken was voor ons een probleem geworden waar wij alleen geen uitweg meer voor wisten. Velen van ons wilden aanvankelijk niet toegeven dat zij niet meer sociaal konden drinken.

Toen hoorden we van andere AA-leden dat we ziek waren. (Dat hadden we al gedacht!) We kwamen er achter dat vele mensen onder dezelfde gevoelens van schuld, eenzaamheid hopeloosheid leden als wij.

We kwamen er ook achter dat deze gevoelens veroorzaakt werden door onze ziekte: alcoholisme. We besloten te proberen onder ogen te zien wat alcohol van ons gemaakt had.

Ook jij hebt recht op een gelukkig leven zonder verslaving. Zoek daarom hulp…

Barbara