stoute schoenenStoute Schoenen. Een fragment uit mijn dagboek :

De afgelopen maanden heb ik getracht mijzelf te settelen in verschillende jobs. Toch voelde ik steeds een enorme weerstand, ook kreeg ik meer prikkels binnen dan anders, wat ervoor zorgde dat ik me heel kwetsbaar en ongemakkelijk voelde op mijn werk.

Vaak heb ik aan God gevraagd, hoe de situatie kon veranderen en of er Uberhaupt een werkplek is waar ik kan doen wat ik het liefste doe ( Al wist ik nog niet wat dat zou zijn )

Een aantal dagen later na mijn werk kwam ik deze ‘stoute schoenen’ tegen. Ik geloof dat ik 1,5 minuut later met het bonnetje en de schoenen naar buitenliep…zo impulsief als ik kan zijn, moest ik weer eens lachen om mezelf….letterlijk ‘de kat in de zak gekocht’

De volgende dag voegde ik me weer gehoorzaam tussen mijn echt wel toffe collega’s….deed mijn werk die dag met mijn stoute schoenen aan ( ze zijn best leuk )

En einde dag besloot ik ineens ontslag te nemen. Dat deed ik ook. Fietsend op de weg naar huis voelde ik een ongeloofelijke rust in mij opwellen.

De volgende dag, ben ik gestart met het doen wat ik het allerliefste doe, gewoon vanuit huis waar ik de rust altijd bij me heb. Zonder erover na te denken; het was er gewoon, altijd al geweest, alleen nu zichtbaar voor mij. Dit voelde gelijk van , dit heb ik altijd willen doen: Mijzelf dienstbaar opstellen voor anderen vanuit mijn hart.

Bij mijn volgende gesprek met God had ik geen zorgen om te vertellen, ik was gevuld met vol vertrouwen en dankbaarheid in elke dag die volgen mag. Met deze ‘stoute schoenen’ ben ik een nieuwe fase ingewandeld zonder te weten wat morgen brengt, maar genieten van het NU.

Vrijheid.

Love what you do, and do what you LOVE

Barbara