Omgaan met je ex. Weet je nogOmgaan met je ex. Weet je nog, de tijd in een ver verleden, dat jullie geen genoeg van elkaar konden krijgen? Of lopen nu de rillingen over je rug als je eraan terugdenkt en wil je deze beelden van het delen van jullie intiemste momenten echt niet meer boven tafel halen…
Toch hebben jullie een heel belangrijke fase met elkaar gedeeld. Zeker als het je eerste partner was met wie je ging samenwonen en waarschijnlijk de eerste koter mee op de wereld hebt gezet. Zeg je weleens tegen jezelf dat ‘de kleine ‘het enige goede was dat je aan de relatie hebt overgehouden? Dan heb je het mis. Hij of zij heeft je een hele belangrijke basis meegegeven. Je weet nu wat je niet wilt! En dat heb je in alle geuren en kleuren mogen ervaren.

Misschien zien jullie elkaar verplicht i.v.m met de kids. En wisselen jullie graag wat irritatiepieken uit.
Jullie kennen uiteraard elkaars zwakste punten .
Hoe ga je hier nu goed mee om:
Weet dat jullie op zielniveau hebben afgesproken deze relatie met elkaar aan te gaan. Het verzacht een hoop als je weet dat dit geen geheel bewuste keuze was.
Hieronder geef ik je een paar handling tips voor een goede verstandhouding met je ex.
Keep it simple:

1. Veeg die scheiding er vlug doorheen, en eis niet het onderste uit de kan.Jullie hebben beiden recht op een nieuwe start! Maak duidelijke afspraken betreft een omgangsregeling, laat het desnoods op papier vastleggen en hou je hier ook aan. Probeer van deze afspraken niet af te wijken. Ookal doet hij of zij dit wel en appt je i.v.m weer een feestje dit weekend !en of de kids toch bij jou mogen want dat willen ze zo graag in plaats van weer bij opa en oma….en das zo zielig..

2. Hou je privĂ© leven , privĂ©! Je bent niet voor niets uit elkaar en misschien ben jij weggegaan….de ander heeft vast nog frustraties zitten. Echter op een goed contactmoment met elkaar kun je best veel informatie loslaten over jouw nieuwe gelukkige leven en/of vlam. Echter dit is niet verstandig. Een grote kans dat de ander hier op een irritatiepiek jou hierop zal aanspreken of aanvallen.

3. Je hebt kids, dus hou de communicatie luchtig, positief en open. De kinderen hoeven niet te lijden onder de spanning die er tussen jullie heerst. De kids staan op 1, en zien beide ouders als rolmodel. Ook al hou jij niet meer van je ex-partner vergeet niet dat je zoon of dochter wel veel van beide ouders houdt. En jullie beiden ziet als hun thuis.

4. Vergeef jezelf; Voel je je schuldig dat je je ex hebt verlaten? stop daarmee! Je was er helemaal klaar mee weet je nog! daar heeft de andere partner ook aan meegewerkt. Dat jij uiteindelijk DE stap hebt genomen , heeft er ook voor gezorgd dat jij even als boeman/vrouw wordt aangekeken door de rest van de omgeving. Dit gaat over. Je hebt de stap gemaakt vanuit je gevoel. Wees daar trots op! Je hebt je gevoel gevolgd, en nee het zal niet gemakkelijk zijn…

5. Biedt je hulp aan waar nodig. De andere partner kan het zwaar vinden ineens op eigen benen te staan. En zeker als deze partner uit huis is vertrokken. Biedt je hulp aan waar nodig, want je kinderen zullen ook op deze nieuwe woonplek moeten vertoeven. Je ex, ook al past deze niet meer bij je is ook een mens ( ook al voel je dat soms niet zo) Zie haar /hem weer als persoon , laat je wrok achterwege en streef samen naar een positieve leefomgeving.

Barbara