Beschermengel. Mijn leven ging niet over rozenBeschermengel. Mijn leven ging niet over rozen, zeker niet in een bepaalde fase, waarin ik me meer dan alleen voelde en dacht dat niemand maar dan ook niemand zich om mij bekommerde…

Deze fase speelde zich af in begin mijn begin 20er jaren. Een scheiding, een stalker, een nieuwe baan en een collega die me pestte op het werk.

Daarboven op verloor ik mijn moeder plots van wie ik zielsveel hield. Ik weet nog goed in mijn donkerste periode waarin ik eigenlijk niet meer doorkon, dat ik in de ochtend mijn ogen opende en de tranen kwamen alweer. Echter ik gaf niet op, en ging door ; hoe moeilijk en zwaar het ook was, al was het op de automatische piloot.

Op een avond na mijn werk, ik weet het nog goed, zat ik alleen aan tafel achter mijn laptop een verhaal te lezen, toen ik plots zachtjes op mijn arm werd getikt. Ik keek naast mij en daar stond hij; Een prachtige grote witte Engel. Ik verstijfde van schrik, en mijn hart zat in mijn keel. De Engel begon te spreken, niet met woorden, maar hij schreef de boodschap als het ware in mijn hart, waardoor ik hem zo kon verstaan; Het volgende werd mij duidelijk gemaakt.

Het was niet mijn bedoeling om je te laten schrikken; Soms voel jij dat niemand zich om jou bekommert maar niets is minder waar. Wij vanuit het licht zijn altijd bij je om je te beschermen en je te leiden. Ook je naasten om je heen nemen wij onder onze hoede…Wij weten dat je derde oog nog niet optimaal is ontwikkeld. Maar net als een natuurlijke kracht zal zich dit doen ontvouwen. De volgende keer als je me ziet, zal ons contact vertrouwder aanvoelen. Er is een boodschap in je hart geschreven en deze zal zich vanzelf duidelijk maken.┬á

En toen verdween deze Engel vanuit het licht. Welke een zuiver wit gestalte had en zacht licht uitstraalde.

Deze ontmoeting had diepe indruk op me gemaakt, maar hier bleef het niet bij. De tweede ontmoeting met mijn beschermengel liep anders:

Er was via mijn nieuwe baan een kerstfeest georganiseerd waarbij het feest gehouden zou worden in een kasteel. Al het personeel inclusief partners waren uitgenodigd. Het was een belangrijk feest en al weken vooraf werd er op kantoor over gesproken.Het feest zou ’s avonds op locatie plaatsvinden na een werkdag. Toen ik thuiskwam van mijn werk nam ik een douche en kleedde me om, ik koos een zwarte jurk met glinsterende pailletten. Ik was tevreden over het resultaat … en maakte de finishing touch met een mooie nieuwe perzikkleurige lipgloss. Echter ik had nog 1,5 uur over voordat ik moest vertrekken richting het feest…Een moeheid overviel me en ik besloot even een half uurtje op bed te gaan liggen alvorens ik zou vertrekken. Om mijn make up en kleding te besparen ging ik voorzichtig op mijn kussen liggen. ”Heel even maar”, zei ik nog tegen mezelf voordat ik in een diepe slaap viel. Echter zonder mijn wekker te zetten. De intentie om diep in slaap te vallen was er niet. Maar het gebeurde toch…

Door een zachte impuls werd ik wakker gemaakt en ik sloeg mijn ogen open. Twee prachtige grote ogen keken me aan en staarden recht in die van mij. Onze blikken hielden elkaar vast…en ik voelde vanuit de herkenning dat het mijn beschermengel was. Onze blikken bleven verbonden terwijl hij steeds hoger steeg tot de Engel door het plafond heen verdween…

Ik schrok en dacht dat ik me had verslapen…compleet gedesori├źnteerd van de diepe slaap keek ik op mijn horloge, en ik had precies nog 15 minuten voordat ik moest vertrekken! Wat was ik deze Engel dankbaar. Dankbaar voor de wetenschap dat zij bij mij zijn, mij leiden, mij vertrouwen geven.

Iedereen heeft een beschermengel toegewezen gekregen, weet dat jij nooit alleen bent. Ook al voel je het soms zo. Je mag je Beschermengel altijd om hulp vragen; en misschien geeft hij je niet direct een boodschap die je kunt verstaan, maar brengt hij je de boodschap via een andere weg. Let op de details om je heen zodra je hulp hebt gevraagd aan je beschermengel.

Barbara