Aartsengel MichaëlAartsengel Michaël. Mijn eerste ontmoeting met Aartsengel Michaël begon op een vakantie in de Panne (B) jaren geleden.

Ik huurde met mijn zussen een groot huis voor een week in de Panne. Het was een groot oud huis met een prachtige veranda.

Ik moest gelijk denken aan het zo bekende huis van Pipi Langkous. We waren vlakbij de kust, de eerste 2 dagen waren heerlijk…ik maakte lange strandwandelingen en ik voelde dat ik deze ontspanning even hard nodig had. S’avonds op de derde dag deden we tot laat wat spelletjes ik besloot naar bed te gaan.

Ik las nog wat in een boek daarna besloot ik toch te gaan slapen en deed het nachtlampje uit, tot ineens een angst mij bekroop. Ik voelde duidelijk een aanwezigheid in de kamer, die allesbehalve fijn aanvoelde. Ik kon de duistere aanwezigheid ook zien staan, een donkere schaduw naast een grote kledingkast. Ik rilde van angst en zat rechtop in m’n bed. Ik voelde de aanwezigheid dichterbij komen…en wist even niet wat te doen. Koude rillingen gleden over mijn lichaam en het zweet brak me uit. Wat was ik bang!

Het enige wat op dat moment in me opkwam was Aartsengel Michaël aanroepen. En dat deed ik. Ik riep hem aan ; en vroeg om hulp en bescherming vanuit m’n diepste binnenste. Wat er vervolgens gebeurde doet me nog steeds verbazen als ik eraan terugdenk;

De hele donkere kamer, werd verlicht door fel blauwe bliksemflitsen, het leek wel blauw onweer in mijn kamer. Drie hele krachtige blauwe flitsen zag ik verschijnen, en daarna was het weer normaal. De duistere aanwezigheid voelde ik niet meer;…ik vroeg aan Aartsengel Michaël , dat als hij het was geweest of hij zichzelf nogmaals zichtbaar kon maken. En weer kwam er een hele felle blauwe flits in mijn kamer. Dit keer éenmaal.

Ik voelde me erna beschermd , rustig en heb ontzettend goed geslapen. Een aantal dagen later gaf hij me de boodschap; dat hij er altijd is. Altijd en dat deze ervaring onderdeel van een training was.

Michaël heeft een duidelijk merkbare energie en zijn aanwezigheid voelt als warmte waar een soort dynamische kracht vanuit gaat.

Vraag in gedachten aan Michaël om zich kenbaar te maken en voel maar!

Als hij zich laat zien, dan ziet men Aartsengel Michaël vaak als een blauwachtige Engel van zo’n 2.10 meter hoog.
Hij heeft een blauw zwaard en klassieke kleding.
Zo zag ik hem in het huis als beschermer.
Ik hoor hem goed.
Voor mij is Michaël mijn belangrijkste begeleider geworden in mijn leven.

Weet dat Engelen er altijd voor je zijn.

Barbara